• OBJAVLJENO: 29.05.2014.
Završen Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za 2014. godinu
Održana svečana priredba u čast budućih prvačića

Copy of IMG_9180

U Velikoj sali Centra za kulturu danas je održana svečanost kojom je ozvaničen završetak ovogodišnjeg Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja na području Bosanskopodrinjskog kantona.

Budućim učenicima i njihovim roditeljima čestitke je uputila ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh. Posebno zadovoljstvo iskazala je zbog toga što je obuhvat djece ovim Programom, već drugu godinu zaredom, bio stopostotan.

– Ove i prošle godine, uspjeli smo ovim Programom da obuhvatimo svu djecu. Želim da čestitam svim prvačićima na uspješno završenom Programu predškolskog odgoja i obrazovanja, čestitam i njihovim roditeljima, a budućim učenicima želim uspjeh u školovanju. Posebnu zahvalnost želim iskazati svim učesnicima u realizaciji ovog programa – istakla je ministrica Azra Kuljuh.

Glavni nosioci aktivnosti po ovom programu Ministarstva za obrazovanje su JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Sunce“ i vrtić SOS Kinderdorf, čiji su mališani učestvovali u svečanom dijelu današnjeg programa.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.