• OBJAVLJENO: 30.05.2014.
Pres-konferencija organizatora atletskog mitinga
Sve je spremno za održavanje 2. atletskog mitinga

Copy of 100_6885

Na jučerašnjoj zajedničkoj pres-konferenciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i Udruženja pedagoga sporta BPK-a Goražde najavljen je 2. atletski miting koji će se održati u ponedjeljak 2. juna 2014. godine na Gradskom stadionu u Goraždu.

Na mitingu će učestvovati oko 300 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola s prostora Bosanskopodrinjskog kantona, koji će se takmičiti u četiri atletske discipline. Planirana je i Ciciban utrka za djecu iz vrtića „Sunce“ i SOS Kinderdorf, te utrka na 3000 m za građane.

Glavni pokrovitelj ovog sportskog događaja je resorno ministarstvo.
– Za ministarstvo je ovaj miting veoma značajan i želimo da on postane tradicionalan. Sa mitingom imamo iskustva od prošle godine i nadamo se da će sve proteći onako kako je planirano. Koristim priliku da pozovem građane da se u što većem broju odazovu ovom mitingu – kazala je na konferenciji resorna ministrica Azra Kuljuh te zahvalila svima koji su pružili pomoć u organizaciji ovog događaja.

Osnovni cilj mitinga je da promoviše sport među svim generacijama i naglasi njegovu važnost u razvoju djece i zdravom življenju.

– Na zadnjem sastanku Organizacionog odbora konstatovali smo da je sve spremno za ovaj miting. Ove godine imamo dosta novina u Atletskom mitingu i pokušat ćemo da ovo takmičenje podignemo na jedan veći nivo. Nepogode koje su pogodile cijeli region spriječile su nas u ideji da ovaj miting možda proširimo na regionalni nivo i pozovemo predstavnike Atletskog saveza i predstavnike klubova iz susjednih zemalja da budu naši gosti – kazao je predsjednik Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Damir Žuga.

Na pres-konferenciji upućene su čestitke učenicima OŠ „Husein ef. Đozo“ na prvom osvojenom mjestu na manifestaciji „Žogarija“ te želje da se što uspješnije predstave na finalnom takmičenju u Austriji.

Organizatori mitinga su resorno ministarstvo, Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Udruženje pedagoga sporta Goražde i Atletski klub BPK-a Goražde. Generalni sponzor je firma „Prevent“, dok je medijski pokrovitelj ovog događaja Radio-televizija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.