• OBJAVLJENO: 26.04.2011.
Obilježeno 15. godina rada Udruženja oboljelih od dječije cerebralne paralize i distrofije

udruzenje_cerebralna_paraliza_260411_b1_1.JPG

U sklopu obilježavanja 15. godina rada i postojanja Udruženja oboljelih od dječije cerebralne paralize i distrofije danas je u Maloj sali Centra za kulturu upriličena prezentacija rada Udruženja u proteklom periodu. Pored brojnih prijatelja i gostiju, koji su uz članove Udruženja podijelili radost zbog ovog vrijednog jubileja, obilježavanju su prisustvovali i prijatelji iz njemačkog grada Gere.

udruzenje_cerebralna_paraliza_260411_b1_6.JPG

udruzenje_cerebralna_paraliza_260411_b1_2.JPG

Proteklih godina, kroz razne i brojne aktivnosti ovo Udruženje nastojalo je olakšati život svojih članova i doprinjeti njihovoj boljoj integraciji u društvo. Jedan od značajnijih projekta, prema riječima predsjednice Udruženja Mirsade Ćulov, je pokretanje radionice koja zapošljava osobe sa invaliditetom, a proizvodi koji su napravljeni u tim radionicama zadovoljavaju i najzahtjevnije tržište širom BiH.

Danas je bila prilika da se progovori i o problemima sa kojima se susreće ova populacija, a gorući problem u BPK-a Goražde su arhitektonske barijere, sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću na svakom koraku.

Podršku u rješavanju arhitektonskih barijera i realizaciji budućih projekata obećao je i načelnik općine Goražde. Čestitke i pokloni za Udruženje stigli su i od prijatelja iz Sarajeva, na čelu sa gradonačelnikom Alijom Behmenom, koje je uručio dokazani humanista Mile Plakalović. Novčani ček Udruženju dodijelili su i prijatelji iz Gere, a nisu izostale ni brojne čestitke i želje za bolji tretman osoba sa invaliditetom.

udruzenje_cerebralna_paraliza_260411_b1_3.JPG

Danas su dodijeljene i zahvalnice svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji su u proteklih 15 godina pružali podršku u radu ovog Udruženja.

udruzenje_cerebralna_paraliza_260411_b1_4.JPG

udruzenje_cerebralna_paraliza_260411_b1_5.JPG

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.