• OBJAVLJENO: 19.06.2014.
U GORAŽDU SE SUTRA OTVARA ISLAMSKI KULTURNI CENTAR “SULTAN MEHMED FATIH II”

IMG_0175

U koordinaciji Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), te uz finansijsku podršku općina Kecioren iz Ankare i Šahinbey iz Gaziantepa, sutra će biti otvoren Islamski kulturni centar u Goraždu.

Centar će biti otvoren u dvorištu džamije Kajserije, koju je 2009. godine izgradilo kajserijsko muftijstvo. Ceremoniji otvaranja Islamskog kulturnog centra u petak prisustvovat će veliki broj zvanica iz Turske i BiH, među kojima će biti predstavnici općina Kecioren i Sahinbey, TIKA-e i Islamske zajednice BiH.

Goraždanski muftija Remzija ef. Pitić, kazao je da će organizovati niz aktivnosti u centru, nakon njegovog otvorenja.

Iako nemaju tačan plan, kako je istakao Pitić, Islamski kulturni centar planiraju ujedno koristiti kao školu.

“Ovo lijepo djelo pokazuje kako je važno bratstvo između nas. Moja je želja da ovdje u BiH otvorimo školu, koja će biti primjer“, rekao je Pitić.

Goraždanski muftija je istakao da će početi sa kursevima u novom centru, u okviru kojeg su prvo planirani kursevi turskog jezika i učenja Kur'ana. Pitić je kazao da bi, u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Republike Turske, mogli biti otvoreni i kursevi učenja Kur'ana i učenje ezana.

Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ceremoniju svečanog otvorenja Islamskog kulturno-obrazovnog centra, koja će se održati sutra, 20.juna u 13,00 sati.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.