• OBJAVLJENO: 24.06.2014.
Održana sjednica Komisije za bezbjednost

Copy of IMG_0370

Komisija za bezbjednost, nadzor nad radom policije, borbu protiv korupcije i pitanja iz nadležnosti inspekcijskih organa Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sjednici održanoj 24. juna 2014. godine, razmatrala je, materijale za 32. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatrani su prijedlozi Zakona o policijskim službenicima, o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima BPK Goražde.

Nakon razmatranja, Komisija nije imala primjedbi na predložene prijedloge te je zatražila od Skupštine da o njima vodi raspravu.

Na ovom zasjedanju Komisija se usaglasila da se na narednoj sjednici razmatraju tačke od 4 do 9 Informacije o stanju bezbjednosti na području BPK Goražde i aktivnostima iz djelokruga rada policije za period januar-juni 2014.godine, na koju bi se pozvao i policijski komesar, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, a sjednica bi trebala biti održana u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.