• OBJAVLJENO: 27.06.2014.
Predstavnici Bosanskog razvojnog centra ne odustaju od svog projekta
Konkretniji potezi nakon pravnog usaglašavanja

Copy of IMG_0465

Nakon što je Vlada na posljednjoj sjednici dala saglasnost na prijedlog izjave o podršci i spremnosti da učestvuje u realizaciji projekta Bosanskog resorta na području Bosansko-podrinjskog kantona, predstavnici Bosanskog razvojnog centra ponovo su posjetili naš kanton.

Na sastanku sa premijerom BPK Emirom Fraštom, kome su prisustvovali i predsjedavajući Skupštine Suad Došlo, ministrica urbanizma Biljana Simić i sekretar Vlade Emir Sijerčić, još jednom je potvrđena spremnost Vlade da podrži ovaj projekat, koji bi u konačnici trebao rezultirati ulaganjem od 220 miliona KM i otvaranjem oko 2000 radnih mjesta.

Za realizaciju ovako vrijednog i značajnog projekta trebaće ipak mnogo više od dobre volje.

„ O ovom projektu već duži vremenski period se priča i danas smo imali sastanak na kojem smo pokušali neke stvari da konkretizujemo, odnosno da utvrdimo obaveze jedne i druge strane u daljim koracima kako bi se ovaj projekat realizovao. Naime, radi se o projektu izgradnje kompleksa sportskih i turističkih objekata na širem lokalitetu Grepka, na oko 200 hektara zemljišta. Kompleks bi imao i spa centar i golf terene i koliko smo mi razumjeli i kasina. Jedan projekat ide i mi smo već imali priliku da ga vidimo, on je zaista grandiozan s obzirom na ulaganja i broj radnih mjesta koji bi se ostvario. Opet kažem, ovo su prvi koraci, mi smo do sada imali jednu vrstu formalnih i neformalnih sastanaka, a međutim danas smo dogovorili da bi u skorije vrijeme morali zajedno da sjednu zajedno pravni timovi naši i od strane investitora i da detaljno se dogovorimo o načinu i zakonskim i drugim preduslovima koje je potrebno ispuniti kako bi jedan ovakav projekat uopšte bio realizovan- kazao je sekretar Vlade Emir Sijerčić.

Danijel Šogolj,  zamjenik glavnog menadžera Bosanskog razvojnog centra vjeruje da će realizacija ovog projekta ići brzo.

„Mi smo zadovoljni zato što će se sad spremati ugovor da idemo dalje u ozbiljan posao. Sve ostalo ćemo vidjeti na slijedećem sastanku kada budu pravna lica i kada formiramo ugovor za taj centar. U njemu će biti više mogućnosti za sportiste, tenis, fudbal, plivanje…“- istaknuo je Šogolj.

Nakon što pravnici odrade svoj dio posla, glavnu riječ imaće Skupština Bosansko-podrinjskog kantona od čije će saglasnosti zavisiti dalja sudbina ovog projekta.

Imajući u vidu šta bi on trebao donijeti i veličinu uloga, uz sav potreban oprez, sudionici današnjeg sastanka vjeruju da će oni koji odlučuju pokazati potrebno razumijevanje.

Copy of IMG_0463

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.