• OBJAVLJENO: 19.05.2011.
U organizaciji Ministarstva za finansije BPK-a
Održan sastanak sa predstavnicima budžetskih korisnika

S ciljem upoznavanja budžetskih korisnika sa Izvještajem o izvršenju budžeta za 2011.godinu te informacijom o odobrenim operativnim planovima budžetskih korisnika za mjesec maj 2011.godine, Ministarstvo za finansije BPK-a Goražde organizovalo je danas sastanak sa predstavnicima budžetskih korisnika. Pored organizatora, sastanku su prisustvovali i ministri u Vladi BPK-a, na čelu sa premijerom Emirom Fraštom.

Obraćajući se predstavnicima budžetskih korisnika, premijer BPK-a Emir Frašto još jednom je podsjetio na važnost racionalnog trošenja finansijskih sredstava iz budžeta i pohvalio saradnju sa Koordinacijom sindikata. On je upoznao prisutne sa aktivnostima na izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti u Federaciji BiH koji je u proceduri na federalnom nivou i zatražio od njih još malo strpljenja i podrške za donošenje i početak implementacije kantonalnog zakona, koji se može očekivati u mjesecu junu 2011. godine.

Ministar za finansije BPK-a Muhidin Pleh zamolio je budžetske korisnike da se prilikom planiranja operativnih planova pridržavaju instrukcija koje je donijelo Ministarstvo za finansije te da ne stvaraju obaveze za koje nemaju odobrena finansijska sredstva.

Finansijska sredstva odobrena budžetskim korisnicima u periodu 01.01.- 31.05.2011.godine u iznosu su od 16.425.753 KM, a finansijski planovi za mjesec juni, kako je istaknuo ministar Pleh, biće odobreni na osnovu procjene mogućnosti Ministarstva za finansije i priliva sredstava u budžet Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.