• OBJAVLJENO: 24.05.2011.
Predstavnice Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini posjetile Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde
Stipendije američke Ambasade i podrška sportskim aktivnostima mladih

posjeta_240511_b_1.JPGMinistrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Alma Delizaimović sastala se danas sa Sunshine Ison, atašeom za kulturu i obrazovanje u Ambasadi SAD-a u Bosni i Hercegovini, te stručnim saradnikom za kulturu i obrazovanje Elizabetom Delalić.

Predstavnice američke ambasade upoznale su ministricu o projektima koje provodi Ambasada. Jedan od njih je i organizovanje regionalnog kampa Škole košarke u Baru, Crna Gora u periodu od 31.07-05.08.2011.godine, na kojem će pored predstavnika iz Foče, Jajca i Stoca, učestvovati i dva predstavnika iz Goražda. Razgovarano je i o mogućnostima stipendiranja studenata i uposlenika. Na web stranici Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, kako je danas istaknuto, mogu se dobiti sve potrebne informacije o stipendijama i uslovima za njihovo dobivanje.

Ministrica Alma Delizaimović dala je punu podršku ovim projektima, te se i budućnosti nada dobroj saradnji i realizaciji novih projekata.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.