• OBJAVLJENO: 23.07.2014.
Zabranjeno odlaganje smeća na lokalitetu Šišeta
Po treći put Uprava za inspekcijske poslove postavila  znak zabrane

Picture 045

Zbog nepostojanja adekvatne dokumentacije za odlaganje smeća na lokalitetu Šišeta, danas su inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove po treći put pristupili postavljanju službenog znaka o obustavljanju daljih aktivnosti na ovoj lokaciji kada je riječ o odlaganju smeća.

Prema riječima direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Midhata Hadžiomerovića, na osnovu naloga koje je ova Uprava dobila još u maju mjesecu od građevinske, urbanističke, sanitarne, vodne i šumarske inspekcije te inspekcije za zaštitu okoliša, koje su konstatovale da je došlo do kršenja zakonskih propisa, ograđen je ovaj prostor i postavljen službeni znak o zabrani odlaganja smeća.  Dva puta do sada došlo je do povrede službene zabrane o čemu je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavijestila nadležne organe kako bi se pronašao počinilac.

Picture 055

„Mi smo po zakonu dužni da se staramo o sprovođenju naših rješenja. Danas smo pristupili po treći put postavljanju zabrane. Obavijestili smo Ministarstvo unutrašnjih poslova i Javno komunalno preduzeće „6 mart“ iz razloga što se ovo preduzeće definiše i legitimiše kao vršilac  deponovanja smeća na ovom prostoru, mimo svih dozvola. Pokušavamo ponovo da sprovedemo rješenje koje je, naglašavam, u okviru zakonskih propisa koji trenutno regulišu tu materiju. Ukoliko mi ne sprovedemo svoja rješenja to bi bila zloupotreba položaja i nesavjestan rad, a poznato je šta se u tim slučajevima radi. Ja ovom prilikom odgovorno tvrdim da niti ja niti moje kolege nećemo dozvoliti da snosimo odgovornost. Zakon je rekao šta da radimo, a jedini ko može narediti inspekciji da stane sa aktivnostima to je Skupština Bosansko-podrinjskog kantona kao zakonodavni organ. Ona jedina može tražiti od inspekcije da svoja rješenja ne kontroliše i da svoja rješenja povuče“-istaknuo je direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Midhat Hadžiomerović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.