• OBJAVLJENO: 23.07.2014.
Press konferencija u povodu odlaska na MOSI igre
Iz BPK Goražde učestvuje 100 sportaša na 51. MOSI igrama „Novi Pazar 2014“

IMG_0852

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održana press konferencija na kojoj se govorilo o aktivnostima u vezi odlaska i učešća sportaša sa prostora BPK Goražde na 51. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama, koje će se održati od 06. do 10. avgusta 2014.godine  u Novom Pazaru.

O aktivnostima i odlasku naših sportaša govorio je Suad Došlo, koji je odlukom Vlade BPK Goražde koordinator svih aktivnosti u vezi odlaska, boravka i povratka sportista iz sve tri općine u sastavu našeg kantona na MOSI igrama.

Skupština MOSI igara prije dva dana održala je sjednicu na kojoj su doneseni zaključci te isplanirane određene aktivnosti koje će se sprovoditi u narednom periodu do početka samih igara.

IMG_0860

„ Na sjednici koja je održana prije dva dana finalizirano je sve oko priprema za održavanje MOSI igara u Novom Pazaru. Izvršeno je i žlijebanje ekipa. Mi učestvujemo sa 100 sportista sa prostora BPK Goražde. Od tog broja je 80 iz općine Goražde i po 10 sportaša iz općina Pale-Prača i Foča-Ustikolina FBiH. Dakle, dva člana rukovodstva će biti u pratnji naših sportaša. Obezbijedili smo smještaj i ishranu. Nadam se da će biti kvalitetna kao i prošle godine u Prijepolju. Dogovorili smo se da do četvrtka sve naše sportske ekipe dostave spiskove takmičara kako bi mi to mogli proslijediti zbog registracije. Što se tiče domaćina u Novom Pazaru, sve pripreme su urađene na način kako su to Organizacioni komitet i Skupština MOSi igara utvrdili u prethodnom periodu“-kazao je Suad Došlo.

IMG_0856

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.