• OBJAVLJENO: 28.08.2014.
Održan sastanak sa aktivima nastavnika
Podrška Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda neće izostati ni u ovoj školskoj godini

Copy of IMG_1318

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održan sastanak sa Aktivom nastavnika osnovnih škola iz nastavnog predmeta matematika i Aktivom nastavnika iz nastavnog predmeta informatika u srednjim školama.

Na sastanku je razgovarano o poboljšanju rada nastavnika iz ovih nastavnih predmeta u smislu prenošenja i usvajanja znanja učenika sve u cilju da se u ovoj školskoj godini dođe do što boljih ishoda u učenju.

Jednoglasnom odlukom prihvaćeno je da se realizacija nastavnih planova i programa u svim osnovnim školama kada je riječ o nastavnom predmetu matematika provodi na isti način zbog horizontalne prohodnosti iz tog predmeta. Nastavnici su predložili da se sedmična norma iz ovog predmeta smanji za jedan čas kako bi to vrijeme bilo iskorišteno za rad sa nadarenim učenicima kroz pripremu za školska takmičenja.

Copy of IMG_1314

Kada je riječ o nastavnom predmetu informatika u srednjim školama na sastanku je razgovarano o mogućnostima revidiranja nastavnih planova i programa kako bi se pratio trend informatičke tehnike s ciljem kvalitetnog obrazovanja iz ovog predmeta. Svaka promjena i inovacija u ovoj oblasti iziskuje finansijska sredstva u smislu nabavke nove opreme i instaliranje programa te je konstatovano da je potrebno u budžetu planirati sredstva kako bi svaki učenik imao dostupan računar.

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh i direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota ovom prilikom uputile su riječi podrške nastavnicima, kako bi se ispoštovali pedagoški standardi i nastavni planovi i programi.

Copy of IMG_1322

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.