• OBJAVLJENO: 29.08.2014.
Sve škole na prostoru BPK Goražde spremno će dočekati početak nove školske godine
Iz Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport upućene iskrene čestitke

Copy of IMG_1350

Povodom nove školske godine koja počinje u ponedjeljak 01. septembra 2014. godine, ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh sa saradnicima upriličila je danas radno-konsultativni sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sastanku je konstatovano da je sve spremno za početak nove školske godine te da su ispunjeni svi uslovi kako bi ona krenula po planu.

Copy of IMG_1397

„Radimo na tome kako bi obezbijedili kvalitetnu nastavu i sve ono što je vezano za škole, kadar i nastavne planove i programe.

Kada je riječ o udžbenicima koji su neophodni za praćenje nastave u nastavnom procesu, mi smo za ovu školsku godinu, kao i svake školske godine, obezbijedili udžbenike za socijalno ugrožene kategorije učenika, a za prvačiće obezbjeđeni su i rusačići sa školskim priborom.

Donacijom jedne humanitarne organizacije iz Austrije obezbjeđeno je 285 rusačića sa školskim priborom za početak nove školske godine“- kazala je ministrica Azra Kuljuh.

Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Azra Kuljuh čestitala je učenicima, prosvjetnim radnicima i uposlenicima osnovnih i srednjih škola početak nove školske godine, uz želju da u njoj postignu što bolji uspjeh u odgoju i obrazovanju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.