• OBJAVLJENO: 25.09.2014.
Podrška demobilisanim borcima u općini Pale (FBiH)
Potpisan ugovor o početku realizacije projekta

IMG_2235
U Ministarstvu za boračka pitanja danas je potpisan ugovor kojim će se osigurati novčana sredstva za pomoć demobilisanim borcima u općini Pale (FBiH).

Ugovor su potpisali ministar za boračka pitanja Zijad Briga i predsjednik Jedinstvene boračke organizacije 6. Hrenovački bataljon Ramiz Sipović.

– Ugovor se odnosi na sufinansiranje projekta udruženja 6. Hrenovački bataljon u okviru kojeg će se osigurati pomoć za nabavku sitne stoke namijenjene članovima udruženja. Ovo je samo početak realizacije projekta koji će biti nastavljen i u budućnosti i mi na ovaj način realizujemo ideju o pomoći ljudima da ostanu na području gdje već žive. Opredjeljenje Vlade BPK-a je da na području općine Pale u Federaciji BiH pomognemo ovakve i slične projekte, kao i projekte samozapošljavanja kako bi ljudi ostali na tim prostorima – kazao je ministar Briga.

Prema njegovim riječima, općina Pale (FBiH) raspolaže sa velikim količinama poljoprivrednog zemljišta koje je je u najvećoj mjeri neobrađeno, a s ciljem pomoći stanovnicima ove općine, ministarstvo i Vlada će i u narednom periodu podržavati projekte koji imaju za cilj stvaranje normalnih uslova za život i rad u ovoj lokalnoj zajednici.

Uz zahvalnost Ministarstvu na podršci ovom projektu u okviru kojeg će za dva demobilisana borca iz općine Pale (FBiH) biti nabavljena stada sitne stoke, predsjednik Jedinstvene boračke organizacije 6. Hrenovački bataljon kazao je da će ovo udruženje i u budućem periodu nastaviti sa kandidovanjem projekata pomoći demobilisanim borcima u ovoj općini.

Ovom prilikom resorni ministar najavio je da će Ministarstvo za boračka pitanja za narednu sjednicu kandidovati i prijedlog odluke s ciljem obezbjeđenja sredstava za sufinansiranje izgradnje hair česme i uređenja šehidskog mezarja na području MZ Bare na Palama (FBiH).

IMG_2231

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.