• OBJAVLJENO: 25.09.2014.
Konferencija za medije ministrice za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline
Objavljen Javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju poslovnih prostora u zgradi “Lamela H-2”

IMG_2250

Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline raspisalo je Javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju pet poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi „Lamela H2“ u Goraždu.

Resorna ministrica Biljana Simić danas je organizovala konferenciju za medije na kojoj je govorila o raspisanom javnom pozivu.

– Radi se o pet poslovnih prostora izgrađenih do nivoa grubih građevinskih radova i to poslovnom prostoru 1 (građevinske površine 78,85 m²), poslovnom prostoru 2 (građevinske površine 28,93 m²), poslovnom prostoru 3 (građevinske površine 61,11 m²), poslovnom prostoru 4 (građevinske površine 25,23 m²) i poslovnom prostoru 5 (građevinske površine 83,87 m²) – pojasnila je ministrica Simić.

Pravo na kupovinu poslovnih prostora po ovom javnom pozivu imaju sva fizička lica koja u zadnje tri godine imaju prijavljeno prebivalište na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i pravna lica koja najmanje šest mjeseci prije datuma objave ovog javnog poziva imaju registrovano sjedište ili otvorenu poslovnu jedinicu na području BPK-a.

– Početna cijena jednog m² poslovnih prostora iznosi 900,00 KM. Za ponuđenu početnu cijenu od 900,00 KM ponuda se boduje sa 10 bodova, a za svakih ponuđenih 10,00 KM više od početne cijene, ponuda se boduje sa jedan dodatni bod. Pravo na kupovinu poslovnih prostora stiče ponuđač koji ostvari najveći broj bodova – kazala je resorna ministrica.

Ponude se dostavljaju na adresu Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK-a Goražde, a rok za njihovo dostavljanje je 06.10.2014.godine u 16.00 časova.

Sve dodatne informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti u Kantonalnom stambenom fondu.

IMG_2245

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.