• OBJAVLJENO: 26.09.2014.
Podrška ministarstava za obrazovanje i socijalnu politiku Udruženju žena “Seka”
Započeo novi edukativni ciklus

100_7270

U Kući „SEKA“ u Goraždu 22. septembra započeo je novi edukativni ciklus: «Terapija traume metodom psihodrame».

Ovaj edukativni ciklus realizuje se u saradnji sa Ministarstvom za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice i  Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK Goražde.

Tim povodom, resorne ministrice Nela Čarapić i Azra Kuljuh posjetile su danas Kuću „Seka“ .

U razgovoru sa predsjednicom ovog udruženja Esmom Drkendom i stručnom voditeljicom Gabriele Müller, one su ukazale na značaj ovakvih projekata te dale podršku angažmanu ovog udruženja na polju preventivnog rada, edukacije i prevazilaženja raznih traumatskih situacija te izrazile spremnost da u granicama svojih mogućnosti podrže i sudjeluju u implementaciji ovog projekta.

Projekat u trajanju od tri i pol godine se velikim dijelom finansira iz donatorskih sredstava „Weltgebetstag der Frauen, Deutsches Komitee, fondacija iz Njemačke“ a ima za cilj poboljšati terapijske ponude za traumatizirane osobe u BiH kroz stručnu podršku kolegicama u kvalitetnijem i djelotvornijem radu.

Udruženje žena „Seka“ Goražde je neprofitna nevladina organizacija koja od 2007.godine djeluje i radi na prostoru BPK Goražde. Implementiralo je niz projekata iz oblasti prevencije, edukacije i terapeutskog rada. U okviru realizacije projektnih aktivnosti ove nevladine organizacije pružena je značajna pomoć i podrška vulnerabilnim kategorijama stanovništva, prevashodno ženama i djeci kao i stručnim radnicima u vladinim institucijama i organizacijama.

100_7271

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.