• OBJAVLJENO: 14.10.2014.
Reagovanje direktora Uprave za inspekcijske poslove BPK-a Goražde Midhata Hadžiomerovića
Pozivamo da se konkretno navedu postupci i radnje gdje su djelatnici inspekcije postupali mimo zakonskih normi

IMG_0561

Objavljujemo reagovanje direktora Uprave za inspekcijske poslove Midhata Hadžiomerovića na današnju izjavu načelnika općine Goražde u programu Radio Goražda.

„Prosto je nevjerovatno sa kojom upornošću aktuelni načelnik općine Goražde ne propušta niti jednu priliku da totalno neargumentovano i mimo svih pisanih i nepisanih pravila pokušava stvoriti konekciju između Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK-a Goražde i političkih dešavanja.

Iako smo svjesni da motiv leži u frustraciji što se do sada nije uspjelo manipulisati radom našeg organa uprave, obraćanje putem Radija Goražde dana 14.10.2014. godine izaziva naš demant iz prostog razloga što su odredbe Zakona o državnoj službi, kad je politički angažman državnih službenika u pitanju, nedvosmislene i veoma precizne. Mi stvarno ne snosimo krivicu što je kod nas uvijek predizborna ili izborna godina i uvijek nastojimo dosljedno raditi veoma odgovoran posao koji nam je dat.

Iz tog razloga pozivamo da se konkretno navedu postupci i radnje gdje su djelatnici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK-a Goražde postupali mimo zakonski propisanih normi.

Još jednom akcentiramo da nam je znana motivacija, ali ne možemo dozvoliti da netačna plasiranja još jednom prođu bez našeg očitovanja, jer je poznato da nekad istina ovisi o frekvenciji iznošenja ničim argumentovanih navoda.

Midhat Hadžiomerović, mag.vet.sci. “

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.