• OBJAVLJENO: 21.11.2014.
Održan sastanak Kantonalnog odbora za razvoj
Analizirane dosadašnje aktivnosti na izradi Strategije razvoja BPK Goražde za period 2016-2020.

IMG_3047

S ciljem izrade strategije razvoja BPK Goražde za period 2016-2020.godina predstavnici UNDP-a i Švicarske agencije za razvoj upriličili su treći po redu sastanak sa predstavnicima Kantonalnog odbora za razvoj našeg kantona.

Radi se o projektu koji Vlada BPK Goražde realizuje u saradnji sa UNDP-om i Švajcarskom agencijom za razvoj, uz pomoć konsultantske firme „Innova“ iz Sarajeva.

Na današnjem sastanku, predstavnici Odbora za razvoj razmatrali su i analizirali dosadašnje prikupljene podatke o Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, koji su osnov za izradu ovog značajnog dokumenta. Između analize situacije i narednih koraka u procesu izrade Razvojne strategije je definisanje strateških prioriteta.

Prema riječima Emira Okovića, koordinatora Kantonalnog odbora za razvoj, nakon analize u slijedećoj fazi slijedi utvrđivanje ciljeva djelovanja te pravaca u kojem će naš kanton krenuti.

IMG_3042

„ Ovaj dokument je od velikog značaja samim tim što po svojim ciljevima se približava opštim ciljevima unutar Evropske unije i koliko god to izgledalo ambiciozno u ovom trenutku, svaki kanton pa i naš, ovaj dokument mora imati u okviru svog djelovanja“- riječi su Emira Okovića.

Prema do sada prikupljenim podacima, Bosansko-podrinjski kanton Goražde kada je riječ o razvoju u protekle četiri godine prednjači u odnosu na druge kantone, jer bilježi stalni trend rasta u sektoru industrije.

„To je nešto što je vrlo prepoznatljivo i što obilježava ovaj kanton u odnosu na druge kantone u F BiH. Imamo pokazatelj privrednog rasta, stabilan razvoj, izvoz koji je veći od uvoza tako da su to parametri, pored ostalih, koje smo mi prepoznali, a što će nadam se i Vlada ovog kantona prepoznati te ugraditi u svojoj platformi“- istaknuo je Faruk Hujić, predstavnik konsultantske kuće „Innova“ iz Sarajeva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.