• OBJAVLJENO: 21.11.2014.
Na konstituirajućoj sjednici Skupštine BPK Goražde
Poslanici u novom sazivu Skupštine BPK Goražde preuzeli mandat

IMG_3104

Danas je održana konstituirajuća sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Novoizabrani poslanici nakon upoznavanja sa materijalima Centralne izborne komisije, dali su svečane izjave i preuzeli svoje mandate u zakonski predviđenom roku.

U nastavku zasjedanja, novi saziv Skupštine donio je zaključak o davanju ovlašćenja Komisiji za budžet, finansije i administrativna pitanja da radi do izbora radnih tijela te odluku o izboru privremene Komisije za izbor i imenovanje Skupštine BPK Goražde.

U privremenu Komisiju za izbor i imenovanje imenovani su: Adis Agović (SDA), Senad Čeljo (S BiH), Muamer Omanović (SBB), Suad Došlo (SDP), Neno Zuko ( DF), te ispred BPS-a, LDS-a, Stranke za bolje Goražde i Stranke za dijasporu Asim Radeljaš i Daliborka Milović. Za predsjednika Komisije izabran je Adis Agović, a njegovog zamjenika Senad Čeljo.

Nakon usvajanja ovih odluka, konstituirajuća sjednica Skupštine BPK Goražde je prekinuta, jer klubovi naroda nisu formirani tako da ostale tačke nisu mogle biti realizirane.

Sjednici su prisustvovali i načelnici općina u sastavu BPK Goražde te predstavnici Koordinacije boračkih udruženja.

Uz čestitke novoizabranim poslanicima, naglasili su značaj dobre saradnje koju su do sada imali sa predstavnicima vlasti, sa željom da se ta saradnja nastavi i u naredne četiri godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.