• OBJAVLJENO: 24.11.2014.
BROJNA DEŠAVANJA U BOSANSKO-PODRINJSKOM KANTONU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BiH
1
Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH sutra će u Centru za kulturu Goražde biti održana zajednička akademija Skupštine i Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i općina u njegovom sastavu.

O značaju tog važnog datuma govorit će predsjedavajući Skupštine Suad Došlo, a bit će upriličen i bogat kulturno-zabavni program.

Na svečanoj akademiji biće uručene i nagrade najuspješnijim autorima likovnih i literarnih radova posvećenih Danu državnosti.

U Gradskog galeriji bit će otvorena samostalna izložba radova autora Fadila Salkovića.

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Kantona i općina u njegovom sastavu, goraždanskog muftijstva, te boračke delegacije položit će cvijeće na centralno spomen-obilježje braniteljima Bosansko-podrinjskog kantona u centru grada, te na šehidsko i partizansko groblje Kolijevke.

Cvijeće je danas položeno na spomen obilježja u Prači i Ustikolini u općinama Pale i Foča u FBiH, koja su podignuta u znak sjećanja na poginule borce NOR-a i šehide što su žrtvovali svoje živote u odbrani zemlje tokom proteklog rata.

U tim je općinama, kao i u općini Goražde, danas održana i pozorišna predstava za djecu pod nazivom “Bajkina bajka” u izvedbi glumaca Marija Drmaća i Suade Ahmetašević.

Također, u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić” u Goraždu, u organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i Udruženja pedagoga sporta, održan je 18. turnir u nogometu i rukometu za učenike osnovnih i srednjih škola.

Obilježavanje ovog datuma uljepšala je i tradicionalna manifestacija “Drinske večeri dječije poezije”, kao i promocija biografskog leksikona “Ko je ko u Bosni i Hercegovini”.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.