• OBJAVLJENO: 26.11.2014.
JKP „6.mart“ Goražde odobreno 45.000 KM za nabavku pumpe
Vlada i Ministarstvo za privredu BPK Goražde prepoznali ovaj projekat

IMG_3236

U Ministarstvu za privredu danas je potpisan Ugovor o korištenju sredstava po Programu unaprjeđenja usluga javnih preduzeća za 2014.godinu.

Na osnovu ovog programa, Vlada BPK Goražde i Ministarstvo za privredu odobrili su novčana sredstava u iznosu od 45.000 KM javnom komunalnom preduzeću „6.mart“ na ime podrške investicionom projektu koji će ovo preduzeće realizovati.

Ugovor su potpisali stručni savjetnik za pravne poslove u Ministarstvu za privredu Emir Hodović i direktor JKP „6.mart“Sadik Silajdžić .

Radi se o nabavci pumpe koja služi u procesu proizvodnje i prerade vode, a realizacijom ovog projekta biće riješen jedan od gorućih problema s kojim se ovo preduzeće susretalo u prethodnom periodu.

IMG_3235

„Imajući u vidu da dosadašnja postrojenja rade punim kapacitetom kako bi se moglo obezbijediti vodosnabdijevanje grada, Ministarstvo za privredu prepoznalo je ovaj projekat tako da je Vlada kantona na prijedlog resornog ministarstva odobrila pomenuti iznos. Očekujemo da će javno komunalno preduzeće „6.mart“ u narednom periodu, nakon provođenja procedure javnih nabavki, izvršiti nabavku pumpe kako bi se okončao projekat i dostavio izvještaj o namjenskom utrošku novčanih sredstava. Očekujemo da bi ta procedura trebala biti okončana najdalje za dva mjeseca“-kazao je stručni savjetnik za pravne poslove u Ministarstvu za privredu Emir Hodović.

Prema riječima direktora JKP „6.mart“ Sadika Silajdžića, instaliranjem ove pumpe u velikoj mjeri poboljšaće se vodosnabdijevanje Goražda.

„Vlada i Ministarstvo za privredu BPK Goražde prepoznali su problem ovog preduzeća, a to je da trenutno radimo bez ove pumpe, tako da je vodosnabdijevanje dovedeno u kritičnu situaciju jer bi pregorijevanjem jedne pumpe grad ostao bez vode. Očekujem da ćemo u planiranom roku izvršiti nabavku i instalisanje pumpe, čija je konačna cijena oko 60.000 KM“-istaknuo je direktor JKP „6.mart“ Sadik Silajdžić.

IMG_3240

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.