• OBJAVLJENO: 26.02.2015.
U SKLOPU OBILJEŽAVANJA 1.MARTA-DANA NEZAVISNOSTI BIH
PROMOCIJA KNJIGE „SPORTSKIVREMEPLOV.BA“ MUHAMEDA BIKIĆA

promocijaKnjiga “sportskivremeplov.ba“, drugo dopunjeno izdanje, autora Muhameda Bikića, sportskog novinara iz Sarajeva, nakon brojnih drugih gradova, biće promovisana i u Goraždu.

Promocija knjige, koja se pod pokroviteljstvom Vlade BPK organizuje u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, predviđena je u subotu, 28. februara u Goraždu u 18 sati. Promotori pored autora su Kasim Kamenica, ministar Damir Žuga i novinarka Elma Kazagić.

Knjiga govori o velikanima bh. sporta, ljudima koji su svojim sportskim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju širom svijeta.

“Dugogodišnje bavljenje sportskim novinarstvom je upravo razlog da izađe jedna ovakva knjiga. “Sportskivremeplov.ba“ je simboličan naziv knjige koja govori o prošlosti s obzirom da svi znamo da je internet danas budućnost”, riječi su autora Bikića.

U knjizi je zastupljeno više od 115 priča o bh. sportskim legendama, kao i svim sportovima u BiH. Osim domaćih sportista, tu je i Jure Franko, slovenski skijaš, koji je svoju olimpijsku medalju dobio u Sarajevu te koju smatraju bosanskohercegovačkom.

“Prvi dio knjige je izašao uoči Svjetskog prvenstva u nogometu, a drugi dio uoči Svjetskog prvenstva u rukometu. Dakle, uoči najvećih sportskih manifestacija na koje se plasirao naš ekipni sport. Mislim da je ovo bio pravi trenutak za drugo dopunjeno izdanje, mada sam to bio planirao za kasnije. No, uspjeh bh. rukometaša je ubrzao nastavak knjige u kojoj se nalazi i veliki broj naših rukometnih legendi. I ovaj put je izdavač naša renomirana kuća Buybook”, kaže Bikić.

Knjiga „sportskivremeplov.ba“ izazvala je veliko intereseovanje javnosti u BiH i regionu. Zabilježene su i brojne posjete promocijama koje su upriličene širom BiH, a u planu su i promocije u inostranstvu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.