• OBJAVLJENO: 28.02.2015.
BPK Goražde
Drugi dan svečanosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

013

Drugi dan obilježavanja 1. marta  – Dana nezavisnosti BiH na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde protekao je u realizaciji različitih sportskih, kulturnih i vjerskih sadržaja.

Nakon polaganja cvijeća na Spomen obilježje braniteljima Bosansko-podrinjskog kantona u ranim jutarnjim satima, planinari Bošnjačkog planinarskog društva „Goražde-Maglić“ organizovali su pohod  „Grebak – put života“ u kojem je učestvovalo oko 210 planinara.

U Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ održan je cjelodnevni rukometni turnir za dječake. Učesnike turnira pozdravio je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

008

Na turniru je učestvovalo osam ekipa iz Goražda, kao i pioniri rukometnog kluba „Rudar“ iz Pljevalja koji već tradicionalno, na poziv prijatelja iz Goražda, učestvuju u ovom turniru. Nakon završetka takmičarskog dijela,  sa pljevaljskim Rudarom odigrana je prijateljska utakmica.

U džamiji „Šehidija“ u Vitkovićima proučena je hatma dova za sve šehide u BiH.

U Maloj sali Centra za kulturu u večernjim satima upriličena je promocija knjige „sportskivremeplov.ba“ autora Muhameda Bikića, a promotori su bili rukometni stručnjak Kasim Kamenica, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga i novinarka Elma Kazagić.

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.