• OBJAVLJENO: 20.03.2015.
Općina Pale (FBiH)
Obilježena 19. godišnjica reintegracije općine Pale (FBiH)

 

IMG_5637

U općini Pale (FBiH) danas je održana svečana manifestacija povodom obilježavanja 19. godišnjice reintegracije ove općine u Federaciju Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća na Hair česmu u Hrenovici i Spomen obilježje komandantima 6. hrenovačkog bataljona.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pale (FBiH) gostima i učesnicima ceremonije obratili su se predsjedavajući Općinskog vijeća Ibrahim Komarica, načelnik općine Asim Zec, načelnici općina Goražde i Foča (FBiH) Muhamed Ramović i Zijad Kunovac te predsjednik Udruženja demobilisanih boraca ove općine.

– Nije bilo lako vratiti život ovom prostoru i formirati institucije izvršne i zakonodavne vlasti. Za ovih 19 godina uradili smo ono što je bilo u granicama naših mogućnosti i granicama razumijevanja viših nivoa vlasti. Sa pozicije koju smo zatekli možemo biti zadovoljni, ali gledajući potrebe ostalih loklalnih zajednica u BiH, možemo konstatovati da ova općina još uvijek ima potrebu za ulaganjima – istakao je u svom obraćanju načelnik općine Asim Zec.

IMG_5653

U ime zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Dan reintegracije stanovnicima i predstavnicima općine čestitala je predsjedavajuća Skupštine BPK-a Aida Obuća.

– Ova općina trebaće našu podršku i u narednom periodu. Politika sadašnje skupštinske većine i Vlade BPK-a jeste da podrška svim lokalnim zajednicama bude ravnomjerno zastupljena i mi ćemo, sa što više senzibiliteta, sarađivati sa svim općinama u sastavu BPK-a. Prije svega, mislimo na njihovo kvalitetno pozicioniranje u Budžetu BPK-a, što smo dokazali na posljednjoj sjednici Skupštine na kojoj je usvojen Budžet prema kojem su za sve općine planirana značajna finansijska sredstva – poručila je ona.

IMG_5666

Nakon obraćanja zvaničnika, održana je ceremonija dodjela nagrada za najbolje učeničke literarne radove posvećene Danu reintegracije.

U kulturno-zabavnom dijelu svečanosti učestvovali su učenici OŠ „Prača.“U okviru obilježavanja otvorena je i Izložba slika na aluminijskoj foliji koju su priredili izlagači koji dolaze s prostora ove općine. 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.