• OBJAVLJENO: 27.03.2015.
Goražde
Otvoren tržni centar „Bingo“

DSC_0658

Svečanom otvaranju tržnog centra „Bingo“ u Goraždu prisustvovao je veliki broj zvanica i posjetilaca.

Prije otvaranja, u hotelu „Behar“ održan je prijem za zvanice i goste ceremonije kojem su prisustvovali i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Tržni centar otvorili su premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković, načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović i PR kompanije „Bingo“ Tatjana Paunoski.

– Ovo je nastavak  jedne uspješne priče o Goraždu, prije svega o uspjesima u zapošljavanju,  kako u našem  kantonu, tako i u općini i zaista možemo biti zadovoljni. Ovo je jedan objekat koji  zasigurno donosi novije standarde kad je riječ o kupovini i uslugama za građane. Sretni smo i zbog riječi samog vlasnika koji je rekao da je ovo njihov poklon Goraždu i Bosansko-podrinjskom kantonu a mi to, uistinu, tako i doživljavamo. Ovo je i priča koja je rezultat određene jednoglasnosti u ovom kantonu, priče koju smo započeli i koja danas ima svoj epilog i u koju ćemo pokušati uvezati i buduće projekte – kazao je premijer Emir Oković.

PR kompanije „Bingo“ ovom je prilikom iskazala zahvalnost Kantonu i Općini na podršci u realizaciji ovog poslovnog poduhvata.

– Danas je otvorena i 157. poslovna jedinica „BINGO“ na površini  10.000 m2. Ono što je novo  u svemu ovome je to što smo i uradili jedan projekat sa USAID-om i agencijom Sida, a radi se o projektu edukacije uposlenika, više od stotinu njih koji će za tri mjeseca dobiti certifikate. To je jedna novost  u poslovanju „BINGA“, a nadamo se da će se ove aktivnosti i nastaviti – istakla je Paunoski.

Veliki doprinos u svemu ovome dala je i Općina Goražde

”Općina Goražde je u najkraćem roku dala svu potrebnu dokumentaciju ovoj velikoj kompaniji  i izuzetno  smo sretni što će ovdje biti uposleno 110 mladih  ljudi iz  Goražda i okoline. U otvaranje tržnog centra  uloženo je preko 10.000.000,00 KM, što je jedna  garancija  da Goražde polahko postaje ono što je nekada bilo – centar regije, i mi se svaki dan  borimo za svako novo radno mjesto te možemo reći da Goražde, u tom smislu, korača uzlaznom putanjom – riječi su načelnika Općine Goražde.

SOS Kinderdorf vrtiću u Goraždu ovom prilikom je uručena novčana donacija u iznosu 32.000,00 KM i to je već drugi put da ova kompanija značajnim sredstvima  pomaže rad SOS dječijih sela u BiH.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.