• OBJAVLJENO: 23.04.2015.
„ TRAGOM LJUBAVI“

DSC_1116

Sa mnogo emocija, iskrenih, dobrih i velikih, kakva su i njihova srca, đaci Osnovne škole ” Husein ef. Đozo” Goražde  su na poetskoj večeri „ Tragom ljubavi“ govorili stihove iz brojnih pjesama čiji je autor rano preminula goraždanska pjesnikinja Amina Efendić.

Rahmetli Amina je, uprkos bolesti, imala silnu energiju i životnu volju. Nosila je ljubav i dobrotu na dlanu nesebično ih darujući svima oko sebe. Bila je istinski junak, čiji osmjeh i danas lebdi kao nada nad njenim drugarima. Oni su joj  posvetili nezaboravno poetsko veče koje su pripremili uz pomoć svojih nastavnika i pedagoga.

Amina je pisala pjesme koje su svuda oko nje slale samo poruke ljubavi i tragom njene ljubavi su koračali đaci škole koja će trajno čuvati sjećanja na ovu mladu poetesu.

Svojom se poezijom predstavila i mlada pjesnikinja Minela Bujak, a tokom ove poetske večeri vidjeli smo i čuli i mlade pjevače i glumce….

Naš je izbor ići tragom ljubavi poručili su dječaci i djevojčice uputivši starije, prisutne na poetskoj večeri, da je to jedini ispravni, ljudski izbor.

Poetsku veče organizovao je Aktiv nastavnika bosanskog jezika OŠ „ Husein ef. Đozo“.

S.K

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.