• OBJAVLJENO: 30.04.2015.
Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK-a Goražde
Izvršena primopredaja dva nova vozila Upravi policije Goražde

11185821_861489040552857_1951467455_n

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održana svečana primopredaja dva nova putnička motorna vozila.

Vozila je nabavila Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za potrebe Uprave policije, a primopredaju ključeva izvršio je premijer BPK-a Goražde Emir Oković.

„ Svjedoci smo potrebe razvoja sistema sigurnosti kako u državi, tako i u ovom kantonu i naše je opredjeljenje da pokušamo, što je moguće bolje, materijalno i tehnički opremiti našu policiju koja je mnogo puta dokazala svoj profesionalni angažman za dobrobit svih građana ovog kantona. U tu svrhu, iz Budžeta smo izdvojili sredstva za obnovu voznog parka Uprave policije koja će, uz donaciju specijalne policijske opreme osigurane u okviru međunarodnog programa pomoći u oblasti sigurnosti, dati veliki doprinos poboljšanju uvjeta rada naše policije – kazao je premijer.

10514826_861488973886197_2087744648_n

Ovom prilikom, održana je i prezentacija specijalne opreme donirane goraždanskoj Upravi policije. Radi se o opremi vrijednoj 20 000 američkih dolara koju je Ambasada SAD-a u BiH donirala Jedinici za kontrolu masa Uprave policije, u okviru Međunarodnog programa za obuku i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga (ICITAP) Ministarstva pravde SAD-a.

– Zahvaljujući Vladi, nabavljena su dva nova vozila koja će mnogo pomoći našoj policiji u svakodnevnom izvršavanju njenih poslova, čime ćemo stepen sigurnosti i bezbjednosti povećati na još veći nivo. Kad je u pitanju oprema koju smo dobili od predstavnika Ambasade SAD-a kroz projekat međunarodne pomoći, to je projekat koji se nastavlja i u okviru kojeg će se obezbijediti još specijalističke opreme za rad policije – istakao je komesar policije Ešef Hurić i dodao da postoje najave da bi Republika Turska uskoro mogla donirati specijalističku opremu potrebnu za rad Jedinice za kontrolu masa Uprave policije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.