• OBJAVLJENO: 19.05.2015.
Goraždanskim školama isporučeni zeleni otoci za selektivno odlaganje otpada

IMG_8590

U okviru Projekta ulaganja u infrastrukturne resurse na području općine Goražde, koji provodi firma ”Eko život” d.o.o. u saradnji sa Općinom Goražde, a u kojem su učestvovale škole sa područja ove općine, danas je isporučeno pet zelenih otoka koji se sastoje od po tri kontejnera i dvije kante za selektivno odlaganje otpada.

Zeleni otoci isporučeni su OŠ „Husein ef. Đozo“, OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“, STŠ Hasib Hadžović, MSŠ „Enver Pozderović“ i SSŠ Džemal Bijedić.

Uz predstavnike škola, isporuci su prisustvovali i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga te načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

IMG_8598

”Danas smo dobili donaciju od 15 kontejnera za pet gradskih škola. Ovo je projekat koji realizujemo sa operaterom za ambalažni otpad „Eko život“ iz Tuzle, a na prijedlog kompanije „Bingo.“ Prvi koraci već su napravljeni nabavkom zelenih otoka, a osim učenika koji već prolaze edukaciju iz ove oblasti, pozvao bih i sve građane da se uključe u ovaj projekat, jer ćemo vrlo brzo vršiti nabavku ovakvih kontejnera i u gradskim područjima“ – kazao je načelnik Ramović.

”Eko život” je formirala grupa bh. privrednika s ciljem društveno odgovornog ispunjavanja zakonskih obaveza u vezi sa reciklažom i iskorištenjem ambalažnog otpada u Federaciji BiH.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.