• OBJAVLJENO: 22.05.2015.
Finansiranje sporta na području BPK-a Goražde za 2015. godinu
Potpisani ugovori sa sportskim klubovima

IMG_7014

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas su potpisali ugovore sa sportskim klubovima o dodjeli sredstava za finansiranje sporta kojima se podstiče obavljenje sportske djelatnosti na nivou BPK-a Goražde za 2015. godinu.

Za ove namjene u Budžetu BPK-a planirana su sredstva u iznosu od 490.000,00 KM, a vrijednost danas potpisanih ugovora iznosi nešto manje od 300.000,00 KM.

– Preostali dio od ukupno planiranih sredstava predviđen je za zakup otvorenih i zatvorenih sportskih objekata predviđenih za  trenažni proces i takmičenje sporstkih klubova, finansiranje školskih sportskih takmičenja, manji dio za Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvnog odgoja za školu skijanja i školu plivanja, kao i za sport za lica sa invaliditetom. Takođe, predvidjeli smo da iznos od oko 20 posto od tih sredstava zadržimo kao mogućnost interventnog djelovanja za sportske događaje i sportske aktivnosti klubova i pojedinaca – istakao je ministar Damir Žuga.

Obzirom da je Zakonom o izvršenju budžeta BPK-a definisano da ugovore u vrijednosti većoj od 50.000,00 KM potpisuje premijer BPK-a, ugovor sa Fudbalskim klubom „Goražde“ potpisao je premijer Emir Oković, dok je ugovore sa predstavnicima ostalih sportskih klubova potpisao resorni ministar.

Ovom prilikom iskazana je opredjeljenost Ministarstva za nastavak saradnje sa svim sportskim klubovima te je istaknuto da su u proteklom periodu uloženi značajni napori da se osigura što je moguće veći iznos sredstava za finansiranje sportske djelatnosti na području BPK-a u ovoj godini.

– Godina pred nama je teška i ako se uzme u obzir da je u nacrtu budžeta za sport bilo predviđeno 300.000,00 KM i da smo mi do sačinjavanja budžeta u formi prijedloga, uspjeli da ovaj iznos promijenimo, možemo reći da smo napravili iskorak, jer smo uspjeli da sredstva za sport u ovoj godini povećamo na 490.000,00 KM – kazao je ministar.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.