• OBJAVLJENO: 26.05.2015.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Mreža vijeća učenika BPK-a
Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca

IMG_7133

Nakon inicijalnog sastanka u aprilu ove godine na kojem je je razgovarano o uspostavljanju saradnje na unaprjeđenju položaja srednjoškolaca na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predstavnici Mreže Savjeta/Vijeća učenika BiH, Omladinskog komunikativnog centra Banjaluka i Mreže vijeća učenika BPK-a danas su ponovo posjetili Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport.

S ciljem konkretizacije saradnje o kojoj je razgovarano, potpisan je Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, obrazovanja mladih i razmjeni informacija, kojim je uspostavljen okvirni mehanizam saradnje između Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Mreže vijeća učenika BPK-a.

IMG_7126

Memorandumom je, između ostalog, definisano da će resorno ministarstvo i Mreža vijeća učenika BPK-a podržavati saradnju u oblasti aktivizma mladih, s posebnim akcentom na realizaciju aktivnosti čiji je cilj poboljšanje položaja mladih i srednjoškolaca, kao i kvaliteta njihovog života.

Memorandum o saradnji potpisali su resorni ministar Damir Žuga i predsjednica Mreže vijeća učenika BPK-a Amina Subašić.

Do ove saradnje došlo je zahvaljujući naporima Mreže Vijeća/ Savjeta učenika BiH i OKC Banjaluka, čiji predstavnici, Anes Čerkez i Samir Purić su prisustvovali činu potpisivanja memoranduma.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.