• OBJAVLJENO: 03.06.2015.
Programom koji realizuje Služba za zapošljavanje BPK Goražde
Za 118 nezaposlenih osoba obezbjeđeno sticanje novih znanja i vještina

IMG_7214

U organizaciji Službe za zapošljavanje BPK Goražde, danas je u Maloj sali Centra za kulturu Goražde upriličena dodjela ugovora za 118 nezaposlenih osoba koje će u naredna dva mjeseca pohađati obuku u sklopu programa pod nazivom „ Program obuke 2015-engleski i njemački jezik, informatika, Java i Andorid programiranje“.

Programom rada i finansijskim planom za 2015. godinu Služba je predvidjela i obezbijedila novčana sredstva u iznosu od 50.000 KM za implementaciju ovog programa, a  kroz anketiranje  nezaposlenih osoba došla je do saznanja koju to vrstu obuke nezaposlene osobe žele pohađati.

Implementacijom ovog programa, kako je istaknuto danas, želi se omogućiti svim zainteresovanim nezaposlenim osobama sticanje novih i usavršavanje postojećih vještina i znanja, s nadom da će im ona poboljšati konkurentnost na tršištu rada i ubrzati put do zaposlenja.

IMG_7229

 

Riječ je o programu koji ova Služba  realizuje već treću godinu zaredom, a kako je istaknula direktorica Nafija Hodo, on je već prepoznat kako od nezaposlenih osoba, tako i od poslodavaca.

„Nadam se da ćemo po završetku edukacije imati i toliki broj certificiranih osoba i mislim da je ovo izuzetna prilika za nezaposlene osobe koje se nalaze na tržištu rada i aktivno traže posao da stiču nova znanja, vještine i kompetencije, jer samo na takav način se može doći do radnog mjesta“-istaknula je direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo.

Izvođač obuke je firma „EKSA“ d.o.o. iz Sarajeva koja će izvršiti predtestiranje kandidata kako bi utvrdila njihovo predznanje te formirala raspored po grupama i nivoima znanja. Svim kandidatima će biti omogućeno polaganje završnih ispita kako bi stečeno znanje mogli  certificirati.

Uz čestitke i riječi podrške, polaznicima obuke ugovore je uručio premijer BPK Goražde Emir Oković.

Pored premijera i direktorice Službe Nafije Hodo, ugovore mladim nezaposlenim osobama uručili su i predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Aida Obuća, predsjednica skupštinske Komisije za mlade Edita Velić, kao i predstavnica Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Emira Drakovac.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.