• OBJAVLJENO: 05.06.2015.
Obilježen Dan OŠ “Hasan Turčalo Brzi” Ilovača-Goražde

100_7908

Nastavnici i učenici Osnovne škole ”Hasan Turčalo Brzi” u Ilovači obilježili su 05. juna Dan škole.

Tim povodom, u prisustvu velikog broja zvanica upriličen je bogat program koji je otpočeo sportskim takmičenjima učenika, a nastavljen kulturno-zabavnim programom i prigodnim obraćanjima.

Dobrodošlicu gostima zaželio je direktor škole Šemso Aganspahić, nakon čega su dodijeljene nagrade i priznanja učenicima, pobjednicima mnogobrojnih kantonalnih takmičenja.

4

Pored pomenutih nagrada, u sklopu današnjeg programa  proglašen je i učenik generacije OŠ “Hasan Turčalo Brzi” za školsku 2014/2015. godinu, a titulu učenika generacije ponio je Elmin Papračanin, dok su titule ponosa generacije ponijeli Emir Ćurović, Adelisa Šuman, Elma Papračanin i Admelina Salman.

5

Čestitke povodom Dana škole menadžmentu, nastavnicima i učenicima uputio je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK-a Goražde Damir Žuga. On je ovom prilikom skrenuo posebnu pažnju na ulogu roditelja, koji su pored nastavnika veoma važna karika u obrazovno-odgojnom procesu učenika.

Mnogobrojnim čestitkama povodom Dana škole pridružio se i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Načelnik i ministar za privredu Esed Radeljaš uručili su prigodne poklone učeniku generacije i ponosima generacije.

Na kraju programa obilježavanja Dana OŠ “Hasan Turčalo Brzi” dodijeljene su i zahvalnice za doprinos u unaprjeđenju odgojno-obrazovnog rada škole.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.