• OBJAVLJENO: 17.06.2015.
Sastanak predsjedavajuće Skupštine BPK i predstavnika Misije OSCE-a u BiH
Razgovarano o nastavku realizacije projekta” Profesionalna orjentacija poslanika”

IMG_7548

Predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća upriličila je danas sastanak sa predstavnikom Misije OSCE-a u BiH, Ured Foča Željkom Vukanovićem, službenikom za demokratski razvoj pri OSCE-u, na kojem je razgovarano o  realizaciji projekta pod nazivom „Profesionalna orjentacija poslanika“ .

Projekat u trajanju od dvije godine finansiran je od strane OSCE-a,  a ima za cilj poboljšanje rada Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kada je riječ o realizaciji ovog projekta, već je urađen Vodič za poslanike, te je održana  prezentacija Vodiča u Skupštini BPK-a Goražde. Vodič sadrži sve bitne informacije o ustrojstvu i načinu rada Skupštine, njene Stručne službe, kao i informacije o pravima i dužnostima poslanika.

Na današnjem sastanku su dogovorene aktivnosti u narednom periodu, koji se odnose na dalju edukaciju poslanika. Planirano je da se održi edukacija regionalnog karaktera, sa eminentnim predavačima, aktuelnim temama iz nadležnsoti Skupštine,  na kojoj bi učešće uzeli predstavnici kantonalnih skupština  i skupština opština iz regije.

Današnjem sastanku prisustvovao je i sekretar Skupštine Midhat Bašić.

IMG_7554

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.