• OBJAVLJENO: 19.06.2015.
Sjednica Komisije za bezbjednost Skupštine BPK Goražde
Razmatran nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima BPK Goražde

IMG_7608

Komisija za bezbjednost, nadzor nad radom policije, borbu protiv korupcije i pitanja iz nadležnosti inspekcijskih organa Skupštine BPK Goražde na današnjoj sjednici razmatrala je nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima BPK Goražde, Izvještaj nezavisnog odbora za period oktobar 2014 –mart 2015.godine, te informacije o stanju bezbjednosti na području BPK-a Goražde i aktivnostima iz djelokruga rada policije za mjesec april i maj 2015.godine.

Sjednici je prisustvovala i predstavnica Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde Dževada Milavica.

O nacrtu Zakona o unutrašnjim poslovima BPK Goražde Komisija nije imala primjedbi te ga je uputila u skupštinsku proceduru.

Nakon razmatranja Izvještaja o radu Nezavisnog odbora, Komisija je sugerisala da ti izvještaji u budućem periodu budu sadržajniji i kompletniji  te da bi o ovom izvještaju poslanici u Skupštini BPK Goražde trebali voditi raspravu.

Na današnjem zasjedanju Komisija za bezbjednost, nadzor nad radom policije, borbu protiv korupcije i pitanja iz nadležnosti inspekcijskih organa Skupštine BPK Goražde primila je k znanju Informaciju o stanju bezbjednosti na području BPK- a Goražde i aktivnostima iz djelokruga rada policije za mjesec april i maj 2015. godine, na koje nije imala primjedbi.

Na kraju zasjedanja, Komisija je donijela zaključak u kojem se traži od Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde da dostavi podatke koji se odnose na kadrovsku popunjenost Sektora kriminalističke policije Uprave policije Goražde, kada je riječ o broju pozicija, trenutne popunjenosti i broja upražnjenih radnih mjesta. Takođe, od Ministarstva je zatraženo da se dostavi informacija o rezultatima kada je riječ o poduzetim aktivnostima na suzbijanju krivičnih djela u vezi nestale platine, slučaja Enol te zloupotrebe narkotičkih sredstava.

Komisija je i od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde zatražila da dostavi informaciju o radu za period 01.01-30.06.2015.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.