• OBJAVLJENO: 23.06.2015.
Održana sjednica Ustavne  i zakonodavno-pravne komisije Skupštine BPK Goražde
Razmatrani materijali uoči sutrašnjeg zasjedanja Skupštine BPK Goražde

IMG_7645

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj 23. juna 2015. godine razmatrala je materijale za 5. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatran je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i građenju te nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima BPK Goražde.

Kada je riječ o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i građenju, nakon rasprave, Komisija je uložila amandmane dok je Skupštini BPK Goražde predložila da utvrdi nacrt Zakona o unutrašnjim poslovima BPK Goražde i uputi ga na javnu raspravu.

Na današnjem zasjedanju, Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je zaključak Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde vezano za poslaničke inicijative sa 4. redovne sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koje se odnose na izmjenu i dopunu Zakona o naknadama plaća poslanika i plaćama funkcionera koje bira, imenuje ili čiji izbor i imenovanje potvrđuje Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te dala mišljenje da je ove izmjene i dopune potrebno razmatrati u smislu važećih zakonskih propisa u Federaciji Bosne i Hercegovine i Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, te se iz tog razloga dostavljaju Komisiji za budžet, finansije i administrativna pitanja u dalju proceduru.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.