• OBJAVLJENO: 26.06.2015.
Mladi košarkaš Adi Alikadić dobio priliku da zaigra za reprezentaciju BiH
Ministar za obrazovanje Damir Žuga upriličio prijem za ovog talentovanog sportistu

IMG_7751

Član KK“Radnički“ Adi Alikadić od 1. jula će boraviti na pripremama košarkaške U- 16 reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo. Tim  povodom, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga upriličio je juče prijem za ovog talentiranog sportistu i njegovog trenera Hasana Rikala.

Podsjećamo, prošle godine naša selekcija uspjela je izboriti nastup na ovom prestižnom takmičenju. Najbolje selekcije Evrope u avgustu mjesecu okupiće se u Litvaniji, a priliku da zaigra u državnom dresu će imati i naš mladi košarkaš Adi Alikadić. Prethodno će morati obaviti  pripreme sa reprezentacijom te izboriti jedno od dvanaest mjesta rezervisanih za najbolje bh košarkaše.

IMG_7754

Kako je kazao na prijemu, to je njegov san i da se trud isplatio, a trener Hasan Rikalo ističe da je san svakog sportiste da zaigra u državnom dresu.

Resorni ministar Damir Žuga istaknuo je zadovoljstvo što Bosansko-podrinjski kanton Goražde ima svog predstavnika u Reprezentaciji BiH. On je ovom prilikom poželio puno uspjeha i sreće Adiju na pripremama te u skladu sa mogućnostima obećao podršku ministarstva.

„Zadovoljstvo mi je da čestitam Adiju, prije svega, na posljednjem turniru gdje je on postigao  dobre rezultate. Želim da čestitam i njegovom treneru kao i Upravi kluba. To je jedan mladi klub koji ima  ozbiljne namjere, što u prilog govori činjenica da je u jednom kratkom periodu dao državi BiH dva reprezentativca od 16 godina. Podsjećamo, prvi je bio Armin Sijerčić. Ukoliko postoji mogućnost mi želimo da pomognemo Adiju, jer sredstva koja dobija klub nisu adekvatna, ali ih oni adekvatno troše“- kazao je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga.

IMG_7758

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.