• OBJAVLJENO: 30.06.2015.
MANIFESTACIJA "RAMAZANSKE NOĆI" U TURSKOJ
GORAŽDANI ODUŠEVILI PUBLIKU U ANKARI

Turska4

Turska općina Kecioren u Ankari ove godine je organizirala tradicionalnu međunarodnu manifestaciju Ramazanske noći na kojoj učestvuju predstavnici iz 18 zemalja, a turska publika je imala priliku da uživa i u izvedbi kulturno-umjetničkih društava iz Goražda.

Desetog dana manifestacije upriličena je “Noć BiH” kojoj su prisustvovali domaćin manifestacije i načelnik Keciorena Mustafa Ak, ali i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Oković, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK Damir Žuga, načelnik Goražda Muhamed Ramović, muftija goraždanski Remzija Pitić i brojne druge zvanice i gosti.

Turska

Načelnik Keciorena Ak je prilikom svečanog otvaranja Kuće kulture BiH istakao da su Kecioren i Goražde bratske općine i da su veze među ljudima ovih gradova ojačane i izgradnjom Kulturnog centra Fatih Sultan Mehmed u Goraždu.

Ramović je izrazio zadovoljstvo boravkom u prijateljskoj i bratskoj Turskoj.
– U našoj maloj, ali lijepoj Bosni, u srcu Balkana i Evrope, ima i vaša kuća. Pozivam vas sve da posjetite Bosnu – poručio je Ramović.

Turska2

Članovi KUD-a Azot iz Vitkovića, Ansambla narodnih igara i pjesama CZK Goražde i hora ”Hanan” su svojim izvedbama tradicionalnih bosanskohercegovačkih igara i pjesama pokupili sve simpatije okupljene mnogobrojne publike. Njih više od 50 su nakon svake izvedene tačke pozdravljani ovacijama i aplauzima zadovoljnih gostiju.

faktor.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.