• OBJAVLJENO: 03.07.2015.
U Islamskom kulturnom centru u Goraždu
UPRILIČEN IFTAR

Iftar

U Islamskom kulturnom centru u Goraždu 01.jula, u organizaciji Muftijstva goraždanskog upriličen je iftar za članove džematskih odbora Medžlisa Islamske zajednice Goražde i medžlisa iz okruženja, glavne imame s područja ovog Muftijstva i sabornike iz okolnih opština.

Iftaru je prisustvovao i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

U nizu iftara u toku mjeseca Ramazana, Muftijstvo goraždansko priprema i veliki iftar u Čajniču za više od stotinu postača. Iftar će se održati sutra, 4.jula.

“Ovo je bio iftar Islamske zajednice i nešta što ćemo zadržati kao praksu i tradiciju narednih ramazana, nešta što će nam omogućiti da se viđamo i da saberemo utiske šta smo to uradili dobro i ovog ramazana, a šta nismo i šta ćemo moći uraditi bolje narednih ramazana. Drago mi je da su se svi odazvali, doslovice do svakog čovjeka koji je bio planiran i da je ovo večeras prošlo u jednoj lijepoj atmosferi. Ovim putem pozivam moje Čajničane i sve one koji drže do sebe, da se tu noć upute za Čajniče. Nadamo se da će i taj iftar proći u najboljem redu “- riječi su goraždanskog muftije Remzije ef.Pitića.

Na ovaj način zaokružiće se ciklus od 500 iftara u organizaciji Muftijstva goraždanskog.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.