• OBJAVLJENO: 23.07.2015.
27.redovna sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Odobreni tekući transferi općinama i isplata studentskih kredita

IMG_8048

Iako su ministri u Vladi na kolektivnom godišnjem odmoru, sjednica je zakazana, kako je danas istaknuto, zbog neophodnosti donošenja pojedinih odluka.

Sjednici nisu prisustvovali ministri privrede, socijalne politike i pravosuđa.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 27.redovnoj sjednici odobrila je tekuće transfere općinama u sastavu kantona za juni 2015.godine.

Odobrena su i sredstva za isplatu studentskih kredita studentima s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za studijsku 2014/2015 godinu za mjesec februar ove godine u iznosu od 35.094 KM, koje će koristiti 195 studenata.

Vlada je odobrila i redovne tranše za rad boračkih udruženja, odnosno Projekat poboljšanja statusa boračkih populacija za maj ove godine, te sredstva za projekat Udruženja demobilisanih boraca- pomoć u zapošljavanju jednog pripadnika boračke populacije.

Takođe, Vlada će sufinansirati troškove učešća ekipe RVI s prostora BPK-a Goražde na Državnom prvenstvu u boćanju.

Osnovne škole „Hasan Turčalo Brzi“ u Ilovači i „Mehmedalija Mak Dizdar“ u Vitkovićima dobile su saglasnost Vlade za pokretanje procedure za realizaciju Projekta „Uređenje školskog igrališta“, odnosno rekonstrukciju hidrantske mreže i sanaciju toaleta na gornjem spratu matične škole.

Vlada je razmatrala i primila k znanju informaciju Ministarstva za finansije u vezi inicijative Udruženja poslodavaca BPK Goražde za izmjene i dopune određenih zakona kojim bi se izvršilo rasterećenje privrede, te analize finansijskih efekata predloženih izmjena na Budžet BPK.

Članovi Vlade upoznati su i sa Informacijom Agencije za državnu službu FBiH o stanju kadrova u Bosansko-podrinjskom kantonu za period 2012-2014.godina.

Takođe, razmatrana su poslanička pitanja i inicijative.

Premijer BPK upoznao je ministre za zaključcima sastanka sa predstavnicima UNDP-a, nakon čega je Vlada dala podršku UNDP-ovom projektu energetske efikasnosti pod nazivom „Zeleni ekonomski razvoj“, te zadužila Ministarstvo urbanizma da dostavi spisak javnih objekata koji bi trebali biti obuhvaćeni projektom utopljavanja.

Nakon razmatranja urgencije direktora Agencije za privatizaciju, Vlada je na kraju sjednice usvojila zaključak kojim je od Ministarstva za privredu zatraženo da što hitnije krene u proceduru imenovanja Nadzornog i Upravnog odbora Agencije za privatizaciju u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde budući da je privremenom sazivu istekao mandat.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.