• OBJAVLJENO: 23.07.2015.
Pripreme za održavanje 6. redovne sjednice Skupštine
Održana sjednica Komisije za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK-a

IMG_8065

Uoči održavanja 6. redovne sjednice Skupštine koja je zakazana za ponedjeljak 27.07.2015. godine, danas je zasjedala Komisija za privredu i ekonomsku politiku Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na sjednici su razmatrana pitanja iz nadležnosti ove komisije koja su uvrštena u prijedlog dnevnog reda za najavljenu sjednicu.

Komisija za privredu nije imala primjedbi na Izvještaj o dodijeljenim koncesijama i efektima od koncesija na području BPK-a te je predložila Skupštini da usvoji ovaj izvještaj.

Komisija nije imala primjedbi ni na Informaciju Ministarstva za privredu o stanju RTV predajnika, repetitora i opreme u vlasništvu BPK-a te je predložila Skupštini da ovu informaciju primi k znanju. U okviru ove tačke, komisija je dala podršku preporukama za poboljšanje uslova na repetitorima na području BPK-a Goražde.

Komisija nije imala primjedbi na Informaciju o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture, Informaciju o stanju šuma i Informaciju o stanju u oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom na području BPK-a te je predložila Skupštini da ove informacije primi k znanju.

Razmatrani su i izvještaji o radu JP RTV BPK-a Goražde i JP „Bosansko-podrinjske šume“ za 2014. godinu te je Skupštini predloženo da vodi raspravu o ovim izvještajima.

IMG_8071

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.