• OBJAVLJENO: 06.08.2015.
Održana sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite
Razmatran Godišnji plan korištetnja sredstava ostvarenih po osnovu naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća

IMG_8148

Kantonalni štab Civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održao svoju  1. redovnu sjednicu.

Na sjednici je razmatran Godišnji plan korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća za 2015. godinu  te Informacija Komisije za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća na području BPK-a Goražde za 2014.godinu.

Kantonalni štab civilne zaštite usvojio je zaključak kojim je dato pozitivno mišljenje na Prijedlog plana godišnjeg korištenja sredstava ostvarenih po osnovu posebne nakanade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2015. godini, a koji je sačinila Kantonalna uprava civilne zaštite.

Kad je riječ o Izvještaju Kantonalne komisije za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća, donesen je zaključak kojim je ova komisija zadužena da Kantonalnom štabu civilne zaštite dostavi zbirni izvještaj o procjeni šteta koje su nastale u 2014.godini, kao i da od općinskih komisija za procjenu šteta zatraži informacije o prioritetima sanacije nastalih šteta.

Kantonalni štab civilne zaštite danas je razmatrao i pitanje uređenosti korita rijeke Drine na području BPK-a Goražde, te je donio zaključak kojim je nadležnim organima i institucijama predloženo da razmotre trenutno stanje uređenosti, kao i potrebu vađenja materijala iz vodotoka rijeke Drine i čišćenja njenog korita s cijem uređenja vodotoka i osiguranja zaštite od štetnog djelovanja voda.

Sjednicu je vodila predsjedavajuća Skupštine BPK-a Goražde Aida Obuća koja ujedno obnaša i funkciju komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite u BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.