• OBJAVLJENO: 07.08.2015.
Održan nastavak 29. redovne sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Razmatrani materijali iz nadležnosti Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice

IMG_8176

Na nastavku svoje 29. redovne sjednice Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde utvrdila je i u daljnju skupštinsku proceduru uputila Prijedlog zakona o dopuni Zakona o raseljenim osobama-prognanicima i izbjeglicama-povratnicima u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, kao i Prijedlog statuta JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde.

Vlada je danas donijela Odluku o odobravanju novčanih sredstava za obezbjeđivanje alternativnog smještaja kroz nadoknadu za kiriju za juni i juli 2015. godine.

Vlada je, također, donijela Odluku o davanju saglasnosti na Program izmjena i dopuna programa utroška sredstava Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice sa ekonomskog koda „Kapitalni transferi neprofitnim organizacijama za 2015. godinu,“ te je donijela odluke o odobravanju novčanih sredstava na ime pomoći za rad neprofitnih organizacija iz ove oblasti.

Vlada je donijela i Odluku o isplati novčanih sredstava JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde na ime pomoći za stavljanje u funkciju kotla na pelet u ovoj javnoj ustanovi.

Do kraja sjednice razmatrana su i donesena rješenja iz oblasti kadrovske politike koja spadaju u nadležnost ovog ministarstva.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.