• OBJAVLJENO: 24.08.2015.
Obilježena 20.godišnjica od pada helikoptera u Gornjim Barama
Podsjećanje na hrabre branioce koji su poginuli na časnom zadatku
U

U

U mjestu Gornje Bare kod Prače, u noći izmedu 21. i 22. augusta 1995. godine, u eksploziji helikoptera koji je iz Zenice letio za Goražde poginuli su Esad Ohranović, predsjednik IO Okruga Goražde, Ismet Osmanović, predsjednik ratnog Predsjedništva općine Rogatica, te četiri zlatna ljiljana Selver Sijerčić, načelnik tehničke službe 81. divizije Armije RBiH, Nermin Šenderović, oficir Generalštaba Armije BiH, Kemal Hrvo, pomoćnik komandanta za bezbjednost 802. lahke brigade i Rasim Mašić, zamjenik komandira čete Vojne policije 81. divizije Armije BiH.

U organizaciji Udruženja demobilisanih boraca općine Pale-Prača, u subotu 22.augusta obilježena je 20.godišnjica od ovog tragičnog događaja. Tim povodom, na mjestu pada helikoptera u Lukama položeno je cvijeće na spomen obilježje te proučena fatiha pred duše onih koji su poginuli u ovoj nesreći.

Pored predstavnika ovog udruženja, predstavnika općine Pale u FBiH i članova porodica poginulih, odavanju počasti  poginulim braniocima BiH prisustvovali su predstavnici Ministarstva za boračka pitanja u Vladi BPK Goražde i predstavnici kantonalnih boračkih udruženja .

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.