• OBJAVLJENO: 07.09.2015.
Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Č E S T I T K A
 
cestitka Damir Zuga
Dragi učenici , nastavnici i roditelji,
 
Danas je početak školske 2015/16. godine na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a to je ujedno i prilika da vam u ime Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde čestitam i da vam poželim sve najbolje.  
 
Današnji dan je  za sve nas veliki događaj, a posebno za đake i njihove roditelje.
 
Posebnu pažnju danas zaslužuju đaci prvaci koji danas prvi put sjedaju u školske klupe i započinju jedan sasvim novi put, put u znanje koji vodi boljoj i sretnijoj budućnosti.
 
Dragi učenici, iskoristite svoje školske dane za što bolji uspjeh, razvijajte znanja ali i prijateljstva, pomažite se i u svima tražite i njegujte najbolje i najpozitivnije osobine. Uvažavajte svoje nastavnike i poštujte školska pravila.
 
Dragi nastavnici, želim vam puno strpljenja u radu sa učenicima te da vam ova školska godina prođe u pozitivnom i produktivnom radu, otkrivajući nove načine i mogućnosti u odgoju i obrazovanju naše djece za vrijeme koje tek dolazi.
 
Dragi roditelji/staratelji, vaša uloga je nezamjenjiva te vas molim da se što više uključite u obrazovanje svoje djece i da zajedno sa nastavnicima doprinesete razvoju punih potencijala, uvažavajući mogućnosti svakog djeteta i angažmanu  nastavnika.
 
Iskrene čestitke povodom početka školske 2015/16 godine svim učenicima, nastavnicima i roditeljima želi ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde Damir Žuga sa saradnicima.
 
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.