• OBJAVLJENO: 14.09.2015.
Čestitke uputili kantonalni i općinski zvaničnici
Gorska služba spašavanja Goražde dobila 9 novih gorskih spasilaca

fotografija 3

Nakon uspješno završenih ljetnjih i zimskih tečajeva, obaveznog dvogodišnjeg angažovanja u svojstvu pripravnika te položenog teoretskog i praktičnog ispita pred komisijom, Gorska služba spašavanja Goražde bogatija je za devet novih gorskih spasilaca.

Dobivanje registracije, odnosno novih licenci ozvaničeno je u subotu, 12.09.2015. godine u prostorijama Gorske službe spašavanja, stanice Goražde.

Ovom svečanom činu, pored pripadnika GSS-a, prisustvovao je i premijer BPK-a Goražde Emir Oković, kao i pomoćnica načelnika Općine Goražde za civilnu zaštitu Samira Drakovac , te direktor kantonalne Uprave civilne zaštite Ramo Živojević.

fotografija 4

Uz čestitke na dobivenim licencama, tom prilikom ukazano je na poseban značaj i ulogu gorskih spasilaca u službama civilne zaštite, u akcijama spašavanja u planini i vodi, u slučaju zemljotresa, požara i u drugim slučajevima kada su ugroženi ljudski životi i njihova imovina.

Gorska služba spašavanja Goražde, koja od sada ima 14 licenciranih gorskih spasilaca, u sastavu je Službe CZ Općine Goražde od 2006. godine i u svom radu ima maksimalnu podršku i pomoć.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.