• OBJAVLJENO: 17.09.2015.
U susret centralnoj ceremoniji obilježavanja 18. septembra - Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde
Kulturne i sportske aktivnosti u znak sjećanja na 18. septembar

Obiljezavanje Dana BPK i opcine Gorazde 027

Dan uoči centralne ceremonije obilježavanja 18. septembra – Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde, upriličene su različite kulturne i sportske aktivnosti u znak sjećanja na ovaj datum.

Obilježavanje Dana Kantona i Općine započelo je tradicionalnim historijskim časom u svim osnovnim i srednjim školama na području BPK-a.

Ove godine MSŠ „Enver Pozderović“ posvetila je posebnu pažnju održavanju historijskog časa u ovoj školi. Učenici drugog i trećeg razreda koji pohađaju Historijsku sekciju zajedno su sa svojim predmetnim profesorom za ovu priliku pripremili prigodan program u toku kojeg su učenici, osim historijskih činjenica o proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu, imali priliku da čuju i ratne audio-snimke te pjesme o Goraždu. Uz muzičku pratnju učenika škole, ovom prilikom čitani su i citati iz odabranih knjiga.

Obiljezavanje Dana BPK i opcine Gorazde 006

U okviru današnjeg programa obilježavanja otvorena je i novoizgrađena Zgrada za mlade, kao i sportski teren na području MZ Goražde I – naselje Baćci.

U Domu mladih Centra za kulturu, u organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“ otvoren je VIII međunarodni  šahovski turnir „Goražde 2015“ koji će trajati četiri dana.

Obiljezavanje Dana BPK i opcine Gorazde 019

U Velikoj Sali Centra za kulturu održana je projekcija dokumentarnog filma „U okovima zla“ autora Safeta Garčevića.

Večeras će u Gradskoj Art galeriji biti upriličena izložba slika autorice Sabahete Jusufović, a u Velikoj sali Centra za kulturu bit će održana projekcija dokumentarnog filma „Neki drugi svijet“ autorice Naide Ribić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.