• OBJAVLJENO: 24.09.2015.
ODRŽAN ZAJEDNIČKI BAJRAMSKI PRIJEM

elvira 4 (1)

U organizaciji Muftijstva goraždanskog, Općine Goražde i Vlade BPK Goražde večeras je u prostorijama hotela Behar održan tradicionalni bajramski prijem kojem je prisustvovao veliki broj zvaničnika, predstavnika javnog, kulturnog, društveno-političkog života, privrednika i vjerskih dužnosnika.

Nakon što je najprije prisutnima čestitao Kurban bajram premijer Vlade BPK Goražde Emir Oković, bajramsku čestitku uputio je i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić osvrćući se na Kurban bajram, kao i na dobrotu kod ljudi, gdje je citirajući Tolstoja istakao – ” ‘Najbolje zanimanje koje čovjek može imati na ovom svijetu je dobrota’, a zapravo nam to kazuje cijeli Kur'an, nema budućnosti da budete vjernik ako ne činite dobro, džaba namazi, post ako to ne prati dobro djelo od kojega drugi ljudi imaju koristi, od kojega naše okruženje i zajednica imaju korist, zato mislim da se isplati biti dobar po svaku cijenu.”

Na kraju obraćanja muftija se zahvalio premijeru Emiru Okoviću i načelniku Muhamedu Ramoviću što su prihvatili prijedlog da se zajednički organizuje bajramski prijem, a također se zahvalio i svim ljudima koji su se odazvali, te uveličali večerašnji prijem.

Nakon muftije bajramsku čestitku uputio je načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović uz želju da svi muslimani Bajram proslave u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima u najiskrenijoj vjerničkoj sreći. Govoreći o suživotu i toleranciji prilikom obraćanja na večerašnjem prijemu načelnik je istakao – ”Mi smo kao lokalna zajednica jedan primjer suživota i tolerancije, što pokazuju slučajevi kada se naši susjedi nađu u nevolji mi ne gledamo granicu već idemo uvijek da pomognemo.”

Također, prisutnima Bajram je čestitao i starješina Crkvene Opštine Rogatica proto Rajko Cvjetković.

gorazde.ba

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.