• OBJAVLJENO: 13.10.2015.
Susret načelnika općine Foča (FBiH) i direktorice Službe za zapošljavanje BPK-a
Javni radovi koje finansira Federalni zavod za zapošljavanje izvode se i na području općine Foča (FBiH)

IMG_9370

Osim u Goraždu, javni radovi na čišćenju i uređenju okoliša koje finansira Federalni zavod za zapošljavanje izvode se i na području općine Foča (FBiH).

Premijer BPK Goražde Emir Oković i direktorica JU Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde Nafija Hodo susreli su se danas  s načelnikom općine Zijadom Kunovcem s kojim je razgovarano o temi izvođenja javnih radova.

– Drago mi je što postoje ovakvi projekti koji omogućavaju da veći broj osoba koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje nađe bar kratkoročno zaposlenje. Mi smo aplicirali na javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje za javne radove i ove godine, na našu sreću, zaposlenje u trajanju od dva mjeseca dobila su 23 radnika. Ukupna vrijednost projekta je oko 26.000,00 KM i kroz ovaj projekt javnih radova imat ćemo priliku da očistimo našu lijepu Ustikolinu da u narednom periodu bude još ljepša – kazao je načelnik Kunovac.

Program javnih radova Federalnog zavoda za zapošljavanje realizuje se putem kantonalne Službe za zapošljavanje.

– Nas raduje da su sve tri lokalne zajednice u Bosansko-podrinjskom kantonu aplicirale za javne radove kod Federalnog zavoda za zapošljavanje. Ovo je dobro za lokalnu zajednicu zato što lokalna zajednica ima potrebu za ovakvom vrstom poslova, a dobro je i za nezaposlne osobe da se ponovo vrate na tržište rada i ostvare zaradu – istakla je direktorica Službe Nafija Hodo.

Prema njenim riječima, posredstvom Službe za zapošljavanje zaposlenje na području općine Foča (FBiH) u toku ove godine našlo je 28 osoba sa evidencije nezaposlenih za šta su osigurana sredstva u iznosu od 68.000,00 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.