• OBJAVLJENO: 20.10.2015.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i World Vision
Zajednička saradnja nastavit će se i u ovoj školskoj godini

IMG_9544

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas je održao sastanak s predstavnicima organizacije World Vision.

Sastanku su prisustvovali i direktori pet osnovnih škola s prostora Bosansko-podrinjskog kantona a razgovarano je o realizovanim projekatima na unaprjeđenju obrazovanja te nastavku saradnje u ovoj školskoj godini.

Direktori škola informisali su ministra o realizovanim projektima u protekloj školskoj godini u dijelu podrške formalnom obrazovanju, a radi se o Projektu rekonstrukcije i uređenja školskog igrališta u školi „Hasan Turčalo Brzi“ Ilovača, Projektu postavljanja pvc poda u četiri učionice u školi „Prača,“ Projektu uređenja kabineta likovne kulture u školi „Husein ef. Đozo,“ Projektu uređenja kabineta historije i nabavke školske lektire u školi „Fahrudin Fahro Baščelija, Projektu nabavke sportske opreme i rekvizita za sportsku salu u školi „Mehmedalija Mak Dizdar“  i Projektu nabavke školskog namještaja u područnoj školi u Beriču.

Zahvaljujući uspješnoj saradnji resornog ministarstva i organizacije World Vision u osnovnim školama na području ovog kantona u proteklih sedam godina realizovano je niz projekata u kojima je World Vision učestvovao sredstvima u iznosu od oko 650.000,00 KM.

Sa ovom partnerskom organizacijom Ministarstvo je u protekloj školskoj godini realizovalo i Školu u prirodi, kao i brojne projekte koji su u toku prethodnih godina doprinjeli da se stanje u ovoj oblasti poboljša.

Osim direktne podrške obrazovanju, World Vision kroz svoje programe pruža podršku i učenicima iz socijalno ugroženih porodica kroz projekte u oblasti poljoprivrede.

Na današnjem sastanku razgovarano je o planiranim aktivnostima za naredni period koje podrazumijevaju nastavak zajedničke saradnje i realizaciju projekata koji imaju za cilj da poboljšaju uslove za predškolski odgoj i obrazovanje.

Ovom prilikom je istaknuto da je za Ministarstvo obrazovanja World Vision jedna od ključnih partnerskih organizacija koja je omogućila da se obrazovanje u ovom kantonu podigne na jedan viši nivo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.