• OBJAVLJENO: 21.10.2015.
Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za mala i srednja preduzeća
Podršku Ministarstva za privredu dobilo osam poslodavaca s prostora BPK Goražde

IMG_9595

Ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš  potpisao je danas  ugovore o dodjeli sredstava sa osam poslodovaca s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su ispunili kriterije javnog poziva po Programu podrške malim i srednjim preduzećima za 2015 .godinu.

Vrijednost programa je 128.000KM, a obuhvata mala i srednja preduzeća koja broje od dva do pedeset radnika. Finansijska sredstva koja su odobrena korisnicima kreću se od 4.000 do 30.000KM.

IMG_9602

„Raspisan je javni konkurs i poziv na koji je apliciralo deset preduzeća od kojih dva nisu ispunjavala uslove, a osam njih je zadovoljilo kriterije. Ugovori se odnose na poboljšanje uslova rada u svim oblastima te zapošljavanje novih 17 novih radnika. U narednoj godini potrebno je za ove namjene planirati više sredstava kako bi se zaposlio što veći broj  radnika“- kazao je ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš.

Riječi zahvalnosti na podršci i razumijevanju Vladi i Ministarstvu za privredu BPK Goražde ispred poslodavaca uputio Nedim Alagić-Peda, vlasnik preduzeća „ Bijele vode“d.o.o. Kako je ovom prilikom istaknuo, ova podrška je od velikog značaja iz razloga što mala i srednja preduzeća, za razliku od velikih, teško opstaju na ovom području.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.