• OBJAVLJENO: 27.10.2015.
Program obuke nezaposlenih osoba Službe za zapošljavanje 2015.
Polaznicima kurseva dodijeljeni certifikati

IMG_9787

U Maloj sali Centra za kulturu danas je održana svečanost dodjele certifikata polaznicima kurseva koji su organizovani u okviru Programa obuke nezaposlenih lica Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2015. godinu.

Obuku iz informatike, Java i Android programiranja, te engleskog i njemačkog jezika pohađale su 134 osobe. Uspješnost polaznika svih kurseva iznosila je preko 87%, tako da je danas dodijeljeno ukupno 117 certifikata.

Svečanosti dodjele certifikata prisustvovali su i predsjedavajuća Skupštine BPK-a Goražde Aida Obuća, premijer BPK-a Goražde Emir Oković i predsjednica Komisije za mlade Skupštine BPK-a Goražde Edita Velić.

IMG_9775

Svi oni čestitali su kandidatima na završenoj obuci te iskazali zahvalnost Službi zbog toga što je prepoznala potrebu organizovanja ovih kurseva i omogućila mladima da steknu dodatne vještine i poboljšaju svoje sposobnosti radi lakšeg zaposlenja.

Direktorica Službe za zapošljavanje Nafija Hodo ovom prilikom je istakla da Služba planira realizaciju programa obuke za nezaposlene i u narednoj godini te pozvala sve zainteresovane osobe bez zaposlenja da dostave svoje prijedloge i sugestije o tome kakvu obuku bi željeli pohađati u 2016. godini.

Istaknuto je i da bi u narednoj godini trebala početi realizacija programa za zapošljavanje pripravnika.

Za realizaciju Programa obuke nezaposlenih za ovu godinu Služba je osigurala sredstva u iznosu od 50.000,00 KM.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.